Spoštovani, spletni naslov www.rence-vogrsko.si uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Aktualno

Vabilo k izpolnjevanju vprašalnika o upravljanju voda

Vabilo k izpolnjevanju vprašalnika o upravljanju voda

Celovito upravljanje voda je proces, v katerem se srečujejo najrazličnejši interesi. Zanj je odgovorna država, ki z Načrti upravljanja voda opredeljuje ukrepe, da se stanje voda ne bi poslabšalo oz. bi dosegli ciljno dobro stanje. Območje Goriške regije skoraj v celoti ustreza povodju Soče, ki zajema tudi vse pritoke (Idrijca, Vipava …).
Z vprašalnikom bi radi ugotovili, kako različni deležniki ocenjujete dejansko stanje in možnosti vključevanja v proces upravljanja, saj je to izrazito interdisciplinarna vsebina, ki poleg vodarskih odpira najširša družbena vprašanja. Z izpolnjevanjem vprašalnika boste tudi vi pripomogli k boljšemu razumevanju stanja in posledično boljši vključenosti deležnikov v proces upravljanja v prihodnje.

Prosimo, da si vzamete nekaj minut časa in s klikom na povezavo pričnete z izpolnjevanjem vprašalnika.

Kontaktna oseba: Miro Kristan

Več informacij: miro.kristan@prc.si

VEČ…

Namen evropskega projekta SPARE programa Interreg Območje Alp je podpora strateškemu odločanju in načrtovanju na območju alpskih rečnih ekosistemov. Slovenski projektni partner je Inštitut za vode Republike Slovenije, Posoški razvojni center pa sodeluje kot zunanji izvajalec na pilotnem območju.

V okviru dela na pilotnem območju, ki zajema celotno povodje reke Soče, nameravamo podpreti delovanje Fundacije za Sočo, katere namen je okrepiti vključevanje lokalnih deležnikov in prebivalstva v procese odločanja na področju upravljanja voda.

Eden izmed potrebnih korakov je sledeči spletni vprašalnik, ki nam bo pomagal priti do boljšega razumevanja stanja in možnosti vključevanja v procese upravljanja voda in obvodnega prostora.

Vsi logoti 002

 

Turneja tematsko vodenih turističnih ogledov

»Povsod je lepo, doma je najlepše.«

Turneja tematsko vodenih turističnih ogledov

*

V dneh, ko se prebuja narava in nas zjutraj že budi ptičje žvrgolenje, je čas, da se iz zimskega zapečkanja prebudimo tudi mi. Da bi bil pozdrav pomladi kar se da zanimivo doživetje, smo v Občini Miren-Kostanjevica za vas pripravili brezplačno vodene oglede naših glavnih znamenitosti in edinstvenih doživetij.

 

Turneja tematsko vodenih turističnih ogledov z naslovom »Povsod je lepo, doma je najlepše.«:

11. marca 2017 v Temnici,

22. aprila 2017 v Mirnu,

14. maja 2017 na Cerju.

 

Najprej se dobimo v Temnici

Za ljubitelje Krasa, kraške narave, edinstvenih zgodb in spominov 1. svetovne vojne, lokalne kulinarične ponudbe in še veliko več, najavljamo prvega, ki se bo odvijal v soboto, 11.03.2017 z zborom ob 9. uri v Temnici pred nekdanjo vaško šolo. Kot je torej razvidno bo pohod potekal po Kraškem delu Občine Miren – Kostanjevica ali natančneje v trikotniku Temnica – Vojščica – Novelo.  Pohod bo zajemal oglede vaških zanimivosti, oglede treh jam, med 1. svetovno vojno preurejenih v vojaške namene, ogled ostankov trase nekdanje kraške železniške proge, srečanje z lokalnimi ponudnikiin društvi ter mnogo več.

Izkušeni vodiči in jamarji nam bodo doživeto in slikovito predstavili jamske zgodbe, lokalni ponudniki pa nam bodo pričarali edinstveno pokušino domačih dobrot, ki  vedno znova navdušijo obiskovalce. Prepričani smo, da bo tako tudi tokrat.

Organizatorji - člani lokalnih kraških društev - nam ta dan obljubljajo še mnogo novih doživetij in presenečenj. 

BODITE ZRAVEN!

_________________________________________________________________________________

Zahtevnost pohoda: nezahteven    Dolžina trase: cca. 8 KM    Trajanje pohoda: cca. 4 H                 Vstop: PROST

Oprema: primerna pohodniška obutev,  dodatna ˝jakna˝ (v jamah je cca. 10°C), zaželena je naglavna svetilka.

Zaradi lažje organizacije so prijave zaželjene.   Dodatne informacije ter prijave za obiskovalce:

T: 031 632 750, E: nevenka.vuk@miren-kostanjevica.si .