Poziv občanom poveljnika Civilne zaščite Občine Renče-Vogrsko

datum: 13.03.2020

kategorija: Koronavirus

POZIV

VSEM OBČANKAM IN OBČANOM OBČINE

RENČE-VOGRSKO

Spoštovani,

virus covid-19 ali koronavirus je žal dosegel tudi naše kraje. Ne odpirajmo mu vrat na stežaj v naše domove!

Zato vas POZIVAM, da se doma in v javnosti vedete po navodilih NIJZ. Na nas samih je  največja odgovornost za prenos okužbe in posledično zbolevanje za to boleznijo.

    Poskrbite za ustrezno higieno (pogosto umivanje rok, razkuževanje, kašljanje v rokav in drugo) ter spremljajte morebitne znake bolezni in spremembe zdravja. Ne odhajajte po nepotrebnem po nakupih, še posebej v večje trgovske centre, ne zadržujte se po nepotrebnem v večjih skupinah. Ko ste v trgovini, lokalu ali na javnih mestih, poskrbite za varnostno distanco najmanj 1,5 metra do drugih oseb v prostoru. Vse javne uslužbence, vse lastnike lokalov, vse, ki vam služba nalaga stik z ljudmi pozivamo, da poskrbite za ustrezno prezračevanje prostorov in razkuževanje po vaših najboljših močeh. Vsa društva pozivamo, da ukinete kakršnakoli sestajanja, zbore, sestanke itd.

Poveljnik Civilne zaščite je dosegljiv na telefonski številki 051 647 007 ali na elektronski naslov civilna.zascita@rence-vogrsko.si. Vse telefonske številke štaba CZ so objavljene na spletni strani Občine Renče-Vogrsko.

 

Ivan Gregorič
Poveljnik CZ

CZ