Spremembe delovnih časov pošt in aktualni dodatni ukrepi

datum: 19.03.2020

kategorija: Koronavirus

Spoštovani,

kot ste zasledili iz medijev smo pri Pošti Slovenije z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom in zaščito zaposlenih včeraj sprejeli dodatne ukrepe. Uporabnike storitev s temi ukrepi pozivamo, da gredo na pošto samo v primeru, če je to zares nujno potrebno.

S tem namenom smo skrajšali delovne čase vseh pošt, večina poštnih poslovalnic je tako od danes naprej odprtih od 9. do 15. ure, oziroma od 9. do 11. ure. Ob sobotah pošte začasno ne bodo poslovale, hkrati pa ne bosta poslovali dežurni pošti. Navedeno pomeni, da Pošta Slovenije ob sobotah ne bo izvajala dostave pošiljk.

Na poštnih okencih bomo začasno prenehali izvajati določene ne nujne storitve, še naprej pa bomo opravljali sprejem in izročanje poštnih pošiljk, bančne storitve in plačilni promet. Dostavo v želenem časovnem okvirju smo trenutno ukinili, torej izbira možnosti dostave do 10. ure, po 16. uri in dostava med 18. in 20. uro začasno ni več možna.

Prosimo, da pri morebitnih obiskih pošt dosledno upoštevate protokole za ohranjane zdravja in s tem predpisani režim vstopa v pošte, in sicer v omejenem obsegu. V poštnih prostorih se lahko sočasno nahaja zgolj toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc, stranke pa ob tem upoštevajo priporočeno medsebojno razdaljo. Če so vsa delujoča okenca zasedena, vas prosimo, da počakate pred vhodnimi vrati poslovalnice, da pridete na vrsto in pri tem prav tako upoštevate varnostno razdaljo.

Aktualno stanje in spremembe lahko spremljate tudi na spletni straneh, kjer bomo še naprej objavljali aktualne novice o stanju v poštnem prometu.