Otežen čezmejni promet s poštnimi pošiljkami

datum: 27.03.2020

kategorija: Koronavirus

Ponovno vas obveščamo, da je zaradi izbruha in širjenja koronavirusa po svetu še vedno zelo otežen tudi čezmejni promet s poštnimi pošiljkami.

Da bi vam kar najbolj olajšali vaše poslovanje s tujino, se nenehno trudimo ter iščemo nove transportne poti v države, kamor je bil promet pošiljk zaradi trenutnih razmer začasno ustavljen.

Seznam držav, za katere je trenutno ustavljen sprejem pisemskih in paketnih pošiljk, za vas dnevno osvežujemo. V seznamu držav so z rdečo označene tiste države, ki so bile dodane na dan objave in tudi zanje sprejem pošiljk ni možen.  

Predlagamo, da vsi uporabniki informacijskih rešitev oz. aplikacij  za opremljanje poštnih pošiljk in elektronsko izmenjavo podatkov o pošiljkah, upoštevate  aktualen seznam držav pri pošiljanju pošiljk v tujino.

O vseh novostih v zvezi s prenosom čezmejnih pošiljk vas bomo sproti obveščali na naših spletnih straneh. Ker pa se situacija nenehno spreminja, vas vljudno prosimo za razumevanje, če informacije o ustavitvi prometa v določeno državo v trenutku vašega preverjanja na spletu še ne bodo vidne in boste o začasni ukinitvi poštnega prometa v določeno državo seznanjeni šele ob oddaji pošiljke na pošti.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje ter vas prijazno pozdravljamo.

Pošta Slovenije