Goriška knjižnica Franceta Bevka - izposoja knjižničnega gradiva za dostavo na dom

datum: 09.04.2020

kategorija: Koronavirus

Knjiga na dom

Kljub izredno povečani uporabi virtualne knjižnice pa le ta ne zagotavlja vsega nujno potrebnega gradiva. Zaradi zaprtja knjižnice so prikrajšani zlasti mladi, ki ne morejo do študijskega gradiva, pa tudi starejši občani, ki niso vešči sodobne tehnologije.

Zato uvajamo izredno storitev – izposoja knjižničnega gradiva z dostavo na dom. Interventno storitev bomo izvajali brez neposrednega stika z uporabniki in upoštevajoč vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugih pristojnih organov.

Storitev je brezplačna, izvajali jo bomo na območju občin Brda, Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba in Mestne občine Nova Gorica.

Članom knjižnice bomo dostavljali na dom gradivo, ki ga potrebujejo za učenje in študij. Izjema so upokojenci, ki bodo lahko v času izrednih razmer naročali katerokoli gradivo, tudi knjige za branje v prostem času.

Naročila sprejemamo na elektronski naslov (izposoja@gkfb.si) in telefon (05 33 09 100), vsak delavnik med 8. in 14. uro). Obvezni podatki ob naročilu so: ime in priimek, članska številka, naslov, telefon (uporabnika obvestimo o prihodu), izbor gradiva. Za izvedbo naročila potrebujemo vse navedene podatke. Član lahko naroči največ 5 knjig, naročilo pa lahko izvede enkrat na mesec.

Gradivo bomo dostavili v čim krajšem času, vendar v okviru zmožnosti glede na trenutno situacijo. Zaradi varnosti zaposlenih in uporabnikov vračanje gradiva zaenkrat ni mogoče.

Ostanimo doma in se poslužujmo storitev, ki so nam na voljo.

V upanju čimprejšnjega ponovnega srečanja,

Irena Škvarč, direktorica

Več o delu Goriške knjižnice Franceta Bevka v času epidemije:
Storitve Goriške knjižnice -8. april 2020.pdf