Novi razpisi Javnega sklada malega gospodarstva Goriške

datum: 07.06.2021

kategorija: obvestila za javnost

Obveščamo vas, da je Javni sklad malega gospodarstva Goriške objavil nove razpise za gospodarstvo in kmetijstvo.

Novosti pri letošnjih razpisih so naslednje:

  • Razpis za mikroposojila je ukinjen, zato sta smiselno preurejena razpisa za investicije in podporo poslovanja. Merila so pri obeh razpisih postavljena tako, da zagotavljajo malim podjetnikom ali podjetjem z manjšim obsegom poslovanja dostop do posojil.
  • Za investicije v gospodarstvo višje ali enake 50.001 EUR ni več potreben poslovni načrt. Izpolni se obrazec Priloga k prijavnemu obrazcu, ki vsebuje zgolj finančno načrtovanje za prihodnjih nekaj let (1 list A4).
  • Za investicijska posojila lahko tokrat zaprosijo tudi normiranci.
  • Razpisu za podporo poslovanja ob prijavi ni potrebno prilagati ponudb in računov; dovolj je ocena stroškov.
  • Razpis za blaženje posledic epidemije COVID-19 ostaja, prav tako tudi pomoč sklada pri kritju stroškov zavarovanja posojila.
  • V okviru razpisa za kmetijstvo lahko kmetje pridobijo daljše obdobje odplačila posojila in sicer 8 let (prej 6 let). Za investicije višje ali enake 50.001 EUR poslovni načrt ni več potreben.
  • Prvi prijavni rok je 18. 6. 2021, od septembra 2021 do junija 2022 pa so prijavni roki zastavljeni vsak mesec, 1 x mesečno. Za prijavitelje, ki bodo oddali popolno vlogo, se bo na ta način pridobivanje posojila pohitrilo.

 

Javni sklad malega gospodarstva Goriške istočasno izvaja tudi razpise, ki so bili objavljeni v letu 2020. Prijavni rok je 11. 6. Zaradi omejenosti sredstev prijaviteljem svetujemo, da jih pred prijavo kontaktirajo za usmeritev.

https://www.jsmg-goriska.com/aktualni-razpisi.html  

Dosegljivi so na telefonskih številkah: 05 335 01 73, 335 03 67 in 335 03 61.